Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

A légkondicionálók története röviden.

Amint elérkeznek a nyár első forró napjai, magától értetendő gondolat hogy bekapcsoljuk a légkondicionáló berendezéseket és élvezzük a hűs levegő áramlását a lakásunkban. Viszont ez nem volt mindig így.

A hűtött levegő viszonylag új találmány nagyjából 120 évvel ezelőtt fedezték fel.

Évezredek óta az emberek használnak különböző módszereket a hűvös levegő megőrzéséhez, reprodukálásához, de ezek a próbálkozások semmilyen szinten nem érik el a mai légkondicionálók berendezések hatásfokát. Már az ókori Rómában és a kínai dinasztiák idejében is próbálkoztak a levegő illetve a beltér hűtésével, de általában nem sok sikerrel. 1902-ben egy mérnök, William Carrier feladatot kapott egy probléma megoldására. New York-ban nyáron a páratartalom olyan magasra emelkedett fel hogy a nyomtatott sajtót károsította, tönkrementek az újságok. A pára ellensúlyozása érdekében ipari ventilátor fújta a hideg vízzel töltött gőz tekercsek fölé a levegőt. A felesleges páratartalom ekkor kondenzálódik a tekercseken, amely lehült levegőt eredményez.

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések