Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

A mobil légkondicionáló készülékek előnyei és hátrányai

Először vizsgáljuk meg néhány előnyét.

Népszerűségük és használatuk fő oka megfizethetőségük. Vásárlási költségeik alacsonyabbak, mint a hagyományos klímáknak.

A készülék azonnal használható, miután kivette a csomagolásból. A telepítés során nincs szükség a fal javítására, takarításra. Csak csatlakoztatni kell a légcsatornát és a kondenzvíz elvezetését.

Kényelmes és hordozható, vonzza azokat az embereket, akik bérelt házban vagy lakásban élnek. A beépített görgők miatt a mozgatása is egyszerű.

Bónusz előnye, hogy párátlanítja a levegőt a környezetében. Segít elkerülni az allergiát okozó polleneket, miközben alacsony a páratartalom a helyiségben. Élettani szempontból kimutatható, hogy a magas páratartalom sok allergént termel, például a penészt is.

A mobil légkondicionáló készülékek hátrányai:

Ez a mobil légkondicionáló sokkal nagyobb zajt produkál, mint a split klíma, mivel a komplett egység a lakótérben helyezkedik el, a hagyományos klíma kültéri egysége pont ezt a problémát hivatott orvosolni. Azok számára, akik nehezen alszanak el zajban, ez a helyzet nem igazán tolerálható.

Az alacsony páratartalom kivitelezése is extra erőfeszítést igényel, az alacsony páratartalom hozzájárul a felhasználók kellemesebb hőérzetéhez. Mivel a kivont nedvesség víz formájában távozik, a víz elvezetésének szükségességét figyelembe kell venni. Az mobil klímát az ablak vagy a csatorna, szellőző közelében kell elhelyezni, hogy a víz könnyen kijusson (akár 5 liter/óra).

Két tényező létezik, amelyek korlátozzák az mobil légkondicionáló elhelyezését; kondenzvíz elvezetése a fentiek szerint, és az áramellátás. Ezt a könnyen telepíthető berendezést olyan helyen kell elhelyezni, ahol biztonságosan csatlakoztatható.

Sajnos ezek a feltételek sokszor nem biztosíthatóak együttesen, ezért azt javasoljuk, hogy nézze át az összes olyan telepítési körülményt és paramétert, amelyet ezek a mobil légkondicionáló készülékek megkívánnak. Döntsön bölcsen és igényei szerint.

Szólj hozzá!