Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

Az inverteres légkondicionáló berendezések

 

Sokszor hangzik el az a mondat, hogy – „azért nem szeretnék klímát, mert sokat fogyaszt!” Régen valóban így volt. Akár pár évvel ezelőtt is, ha valakinek volt komolyabb teljesítményű légkondicionálója az bizony nagy mértékben meg tudta tekerni a villanyórát, főleg a nyári kánikulában.

Szerencsére ez miatt többé nem kell aggódni, az új inverteres klíma berendezések töredékét fogyasztják mint a régi „kőkorszaki” társaik.

Hogy jobban megértsük a fent említett technológia működését, össze is írtunk pár szakmai információt.

Mi is az inverter?

Az inverter egy energiatakarékos technológia, amely a klímakompresszor fordulatszámát hatékonyan szabályozza, így kiküszöböli a légkondicionálók készülék által generált esetleges energiaveszteséges működést.

A klímaberendezések hűtéssel tartják a beállított hőfokot, amikor a szobahőmérséklet a beállított szint fölé emelkedik, és fűtenek amikor a szobahőmérséklet a megadott szint alá csökken.

A nem inverteres típusú légkondicionálókban a motor fordulatszáma állandó marad, és a hőmérsékletet a motor be- és kikapcsolásával állítják be, ami több energiát fogyaszt, mert mindig 100%on üzemel a kompresszor, és a ventilátor.

Az inverteres típusú légkondicionálókban a teljesítmény a motor fordulatszámának változtatásával állítható be a motor be- és kikapcsolása nélkül.

A nem inverteres típusú légkondicionálókhoz képest az inverteres klímaberendezések kisebb energiaveszteséggel járnak, és energiát takaríthatnak meg.

Válasszon Ön is inverteres klímaberendezést!

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések