Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

Az inverteres légkondicionáló berendezések

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

 

Sokszor hangzik el az a mondat, hogy – „azért nem szeretnék klímát, mert sokat fogyaszt!” Régen valóban így volt. Akár pár évvel ezelőtt is, ha valakinek volt komolyabb teljesítményű légkondicionálója az bizony nagy mértékben meg tudta tekerni a villanyórát, főleg a nyári kánikulában.

Szerencsére ez miatt többé nem kell aggódni, az új inverteres klíma berendezések töredékét fogyasztják mint a régi „kőkorszaki” társaik.

Hogy jobban megértsük a fent említett technológia működését, össze is írtunk pár szakmai információt.

Mi is az inverter?

Az inverter egy energiatakarékos technológia, amely a klímakompresszor fordulatszámát hatékonyan szabályozza, így kiküszöböli a légkondicionálók készülék által generált esetleges energiaveszteséges működést.

A klímaberendezések hűtéssel tartják a beállított hőfokot, amikor a szobahőmérséklet a beállított szint fölé emelkedik, és fűtenek amikor a szobahőmérséklet a megadott szint alá csökken.

A nem inverteres típusú légkondicionálókban a motor fordulatszáma állandó marad, és a hőmérsékletet a motor be- és kikapcsolásával állítják be, ami több energiát fogyaszt, mert mindig 100%on üzemel a kompresszor, és a ventilátor.

Az inverteres típusú légkondicionálókban a teljesítmény a motor fordulatszámának változtatásával állítható be a motor be- és kikapcsolása nélkül.

A nem inverteres típusú légkondicionálókhoz képest az inverteres klímaberendezések kisebb energiaveszteséggel járnak, és energiát takaríthatnak meg.

Válasszon Ön is inverteres klímaberendezést!