Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

Hűtő fűtő, vagy téliesített klíma? Megéri, mik a különbségek?

Mi a különbség a hűtő-fűtő és a téliesített klíma között?

Az olcsó, bár hűtő fűtő klímák bár tudnak fűteni, tulajdonságaik a hűtésre lettek kialakítva. Az alap SDL Pulse modelltől, ami belépő kategória,  az SDU csúcs modellig, sőt azon túl, a skandináv területre készült Hyper heating  klímáig jelentős a kínálat.A minőségük és a tudásuk, sokat javult az elmúlt évtizedekben. Ide tartozik a fűtés is.

A hazai piacon mindegyik klíma tud fűteni. Hurrá. Igen ám, de nem mindegy hogy, mennyiért, és mit tud télen.

Alap klímák: hangzatosan, akár -15 fokig is hirdetik hogy tudnak fűteni. Ez igaz, csak mivel a piac árérzékeny, az olcsóbb ár egyszerűbb belsőt takar. Nincs benne csepptálca fűtés, ezért 0 fok környékén belefagyhat, és bele is fagy a leolvasztáskor a víz. Ha felhízik a jég, beleér a ventillátor lapátja, és letörik.

Nincs benne elekrtonikus adagoló szelep, ami a hidegben több hűtőközeget adagol, ha nagyobb igeény van rá. Cak egy kapilláris cső, ami fix mennyiséget ad. Ezért ahogy hűl kint a levegő, úgy csokken a teljesítménye, és a fújt levehő hőfoka. Ez -15 fokban 50%ra esik.

A hőcserélő is kissebb, belül és kívül is, ezért hangosabbak ugyanakkora teljesítménynél.

Kevesebb a hűtőközeg is benne.

Ezeket a hibákat, hiányosságokat küszöböli ki a fűtésre optimalizált, téliesített klíma.

-15 fokon még 80% feletzi hatásfokot tud, és 55 fokos befújtl evegőt is mértünk. A feleség és a lányaik amióta klíma van, ott szárítják a hajukat télen.

Ezért van az, hogy a fűtésre való klímák drágábbak, ha csak ezzel szeretnénj fűteni, érdemes a téliesített klímát megvenni.

Ha kérdése van, tegye fel:

kapcsolat

 

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések