Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

hűtő, vagy hűtő fűtő klímát válasszak?

hűtő, vagy hűtő fűtő klímát válasszak? Hogy miért is fontos ez a kérdés?

Első, és sokaknak legfontosabb szempont az ár.

A télen is fűteni tudó klímák drágábbak. Hogy miért?

Több, korszerűbb alkatrész van benne, sokkal finomabb a szabályozása.Ezt senki nem adja ingyen. Még a kínaiak sem.

A kültéri egység nagyobb, ezáltal jobb a hatásfoka. Mivel nagyobb a ventilátor lapát is: kisebb fordulaton, csöndesebben tud átmozgatni ugyanannyi levegőt. A belsejében sokkal bonyolultabb a szabályozás, kinti 0 fok alatt egyenletesen tud szabályozni. Ezek a klímák, mint a Polar 3,5kWos SDY modellje, például, 80% teljesítményt tud leadni emiatt, míg a korszerűtlen klímák 50% körül ,de inkább alatta.

Mit is jelent, hogy téliesített klíma?

A kifejezetten téli fűtésre (is) tervezett klímákban megtalálható két fontos alkatrész:

1. csepptálca fűtés.

A kültéri egység aljában van egy fűtőszál, ami a hőcserélőre ráfagyó, majd leolvasztásnál lefolyó vizet nem engedi belefagyni a kültéri egység aljába. Ez igaz, hogy kicsivel több áramot fogyaszt, mint amiben nincs. De, ha nem lenne benne, lenének esetek, amikor a jég felhízna, és azt már nem tudná leolvasztani a leolvasztáskor. Ekkor lecsökkenne a hatásfoka, és megállna hibával. Extrém esetben annyi jég képződik, hogy beleér a ventilátor lapát. A lapátok letörnek.

2. Karterfűtés a kompresszoron.

A kompresszorban ha épp nem működik, lehűl a környezeti hőmérsékletre az olaj.  A hideg olaj sűrűbb, ez nem tesz jót a kompresszornak. A másik ok, hogy az olajban folyadékként ott a hűtőközeg, ami folyadék ütést, ergo a kompresszor halálát is okozza.

Érdekesség, hogy a 2,5 kilowattos és a 3,5 kilowattos klímák ma már sok gyártmányban ugyanolyan méretű kültéri és beltéri egységben kaphatóak.

Hogy miért? Egyszerűbb a gyártás. Ez költség csökkentés, hogy nem kell még egy méretben legyártani több tucat alkatrészt. Elég a programozónak megmondani, hogy csak 2,5 kilowatt teljesítményig engedje dolgozni a kompresszort.

Neked milyen klímára van szükséged?

Ha tudod, írd meg, ha nem kérdezz minket, segítünk kiválasztani a megfelelőt.

https://klimatgyorsan.hu/kapcsolat/

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések