Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

Japán vagy kínai klímát vegyek? Mik a különbségek?

Japán vagy kínai klímát vegyek? Mik a különbségek?

Miért drágább a japán klíma?  És miért olcsóbb a kínai? Megéri a különbség?

A japán klímák:  Drágább. A Mitsubitshi márkát nem kell senkinek bemutatni, klímák gyártásával is foglalkozik a cégcsoport. A termékei a klímák csúcsát jelentik, hálószobába is nyugodtan tehetők, például az AP modell. 19 decibeles csöndes működésével éjszaka sem kell a klíma hangjára felkelni. Másik nagy márka a Daikin, 1962 óta, ~60 éve gyárt légkondicionálókat. A technológia kiforrott, ezért sokkal finomabb a szabályozásuk, mint a kínai modelleknek. a hőmérséklet tartásuk  precízebb, nincs több fokos ingadozás a helységben. És hogy mennyire más? Nálunk kínai klíma van, abból is a legalja, hogy legyen hová viszonyítani. Ez naponta a nyári melegben 5-10 liter kondenzvizet termel. A kífújt levegő érzetre is hideg, alatta kellemetlen lenni. ez 5-7 fokos kifújt levegőt jelent.(ezért fontos a jó helyre szerelés, hogy a komfort meglegyen) A másik véglet egy Daikin klíma, ami alá beállhatunk, és mégis lehűti a helységet. Ez a nagy nyári melegekben is kondenzvíz nélkül is megy napokig. A különbség az, hogy 16-18 fokos kifújt levegővel hűt, és ezen a hőfokon nem csapódik ki a levegőben lévő pára. A helységet ugyanúgy behűti, csak a komfort más, sokkal jobb.

A kínai klímák szabályozása 1-2 fokos eltéréssel is működik, van rá példa. Kényesek az elhelyezésre, ha nem ideális az elhelyezés, sajnos megesik a jelentősebb eltérés hőmérsékletben. Ez persze nem mindennapos, átgondolt telepítéssel megelőzhető. Az olcsóbb márkáknál évek után a fehér burkolat elkezd sárgulni. Ez az újra felhasznált, elöregedő műanyagok miatt van. Két megoldás létezik: vagy burkolat csere, ami a nagyobb márkáknál megoldható, mert nem csak 1 évig van tartalék alkatrész hozzá. Vagy drágább márkát választunk, ami jobb minőségű anyagokat használ. Az ár/ érték arány is is visszaköszön, olcsó terméket csak olcsó alapanyagokból lehet előállítani.

A hang kérdése: Igen, a japánok halkabbak. És ez igaz fűtésben is, ott főleg kijön a különbség.

A kínaiak hallhatóak. Igen, van hangjuk, ha a szomszéd, vagy a hálószoba közel van, akkor nem ajánljuk. Persze itt sokat számít az életkor. 20-30 éves fiatal még a légy zümmögését is meghallja. Ez a fül öregedésével romlik, 60-70 éves korban már alig hallunk. Ebben a korban 2 méterről a fűtő kínai klímát már nem hallják az emberek.

És mi a helyzet a japán klímákkal? Csöndesek. Hűtésben mindegyik, a legolcsóbb modellek is. A különbség fűtésben, hogy a legolcsóbb modelljük felett még fűtésben is alig van hangjuk. Például Mitsubishi AP modell, fűtésben halkabb, mint a legtöbb kínai hűtésben. Ez az árkülönbség titka, itt jön ki a minőség, a 60 éve zajló fejlesztés.

Hegy megéri-e? Nézzük az árakat, márka nélkül, csak a klímák 2,5kwos teljesítményben.

kínai klíma, fűteni csak átmeneti időszakban tud, alap modell, wifi nélkül: 161.000 Ft

kínai klíma, kifejezett téli fűtésre, wifivel, minden földi jóval (kínai szinten): 226.000 Ft

Japán klíma, alap modell, wifi nélkül:  255.000 Ft

Japán klíma, 365.000 Ft, wifivel, még a fogyasztás is látható az alkalmazásban.

Kiváncsi vagy, mi mit ajánlunk hozzád?
Írj nekünk, mik az igényeid!!!

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések