Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

Mi a különbség a léghűtő és a klíma között?

Mi a különbség a léghűtő és a klíma között?

A léghűtő, egy olcsó készülék, ami a bele helyezett jéggel a rajta átáramló levegőt lehűti.
A hatásfoka? A konyhában a hűtő előállítja a jeget, amivel hőt termel.

Ezt a hideget visszük be a léghűtőbe.

Sajnos a jég készítésénél bevitt energiánál nem tudunk többet a jég elolvadásával elvonni a helységből, mint amit beletettünk, ergo elég kicsi a teljesítménye.

A klímákból az egyszerűbbek hordozhatóak (mobil klíma),  ablakon kivezető csővel van ellátva, és helyben hűti a levegőt. 
Előnyei:  a léghűtő az ablak közelében, a csőhosszon belül bárhol elhelyezhető. Nem kell klímás a beüzemeléséhez. 5 perc alatt már hűvös levegőt fúj. ha nem kell, el lehet tenni a szobából, nem foglal helyet. Persze nem csak előnyei vannak.

Van pár hátránya is:
A mobil klímákban minden az egységben van beletéve, a hangos ventilátorok, és a kompresszor is. Ebből adódóan hangos, ami éjjel zavaró. A léghűtő által termelt meleg levegőt ki kell vezetni a szabadba.
A legegyszerűbb, a hozzá adott csövet az ablakon kivezetni. Ez megoldja a meleg levegő távozását. De honnan kap a léghűtő a meleg levegő helyébe frisset? Hát, ahonnan tud, onnan szív. 

Ajtók, ablakok rései, nyitott másik ablak, rossz esetben kémény, vagy ahol be tud jönni levegő.
Az újabb léghűtőkhöz két csövet adnak, javarészt egybe. Ezzel megoldják a friss levegő utánpótlását is.

Ezzel szemben, az oldalfali klímáknak  két részük van, kültéri és beltéri egység.  Hogy ez miért jobb?

Egyrészt, mert a kompresszor és a nagyobbik ventilátor kikerül a falon kívülre, ezért a zaj jelentős forrását megszüntetjük bent. Másrészt, a talajszinten lévő relatíve nagy egység helyett csak az oldalfalon lévő ventilátoros beltéri egység lesz, ideális esetben ott, ahol nem zavaró. 

Másrészt, nem kell beszívni friss levegőt hozzá, és kifújni, ezáltal nem a kinti forró levegőt használja, hanem a benti levegőt hűti helyben. A kültéri egység megoldja a hőcserét a szabadban, a kinti levegőt átmozgatva a hőcserélőn. Ezért csöndesebb, mint a léghűtő, és mivel a ventilátora nagyobb, kisebb fordulaton üzemel, sokkal halkabb.  Sokkal jobb a hatásfoka, ergo pénzt takarítunk meg az üzemelés közben.

A választék az olcsóbb, egyszerűbb modellektől, mint például a Polar Lite, a japán minőségi klímákon át a kifejezetten téli fűtésre kialakított Polar SDO, Polar SDY modelleig terjed.

A Polar klíma hosszú időre társa lesz, mert minden készülékre kiterjesztett garancia érvényes, 3 év a berendezésre, 5 év a kompresszorra, a jótállási jegy szerint.

 

Olcsóbb, alap készüléket keres?

Ezért fejlesztették ki a Polárnál az SDL sorozatot, egyszerűbb, olcsóbb.

2,5 kwos teljesítményben:

https://klimatgyorsan.hu/polar-sieh0025sdl-so1h0025sdl-lite-2-5-kw-split-klima/

3,5 kwos teljesítményben:

https://klimatgyorsan.hu/polar-sieh0035sdl-so1h0035sdl-lite-3-5-kw-split-klima/

5kwos teljesítményben:

https://klimatgyorsan.hu/polar-sieh0005sdl-so1h0050sdl-lite-5-0-kw-split-klima/

Ha kérdése van, tegye fel:

kapcsolat

 

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések