Klímát gyorsan➜ Klíma szerelés és karbantartás, tisztítás, javítás - Budapesten és a környező megyékben ➜ AKÁR 2 HÉTEN BELÜL

Milyen klímát vegyek? Mobil, split?

Daikin FTXB25C RXB25C 2.5 kW split klíma

Milyen klímát vegyek?

Nehéz eldönteni, mi is a jó megoldás. Mobil klíma, amit csak megveszünk, a csövét kidugjuk az ablakon, és hűt? Akár ez is megoldás, hamar hűt. Ami ellene szól: Hangos, mert minden része egy dobozba van betéve, ami a szobában elég hangos, főleg éjszaka. Az egyszerűbbek, egy csővel tolják ki a meleget, és a helyiség levegőjét szívják cserébe. Ezért a szobába valahonnan be kell jöjjön levegő, ami a kinti meleg lesz. Ez plusz veszteség, a hűtés mellett meleg levegőt szív be. Ráadásul a ventilátora sokkal kisebb, ami miatt hangos lesz.

Ennek tovább fejlesztett változata a két csöves mobil klíma. Ez már kintről szívja a friss levegőt, magának. Ezzel egyik probléma megoldva. De még mindig hangos, ami a split klímákhoz alig olcsóbb árát beárnyékolja. A ventilátora ennek ugyan akkora, ugyanúgy hangos.

Ezeket a problémákat küszöböli ki az oldalfali, más néven split klíma.

A hangos része a kültéri egységben van, ezt a külső falra kell tenni. Mivel csak a hűtőközeg (gáz) áramlik a külső és a belső rész között, nincs felesleges meleg levegő beáramlás. A ventilátora hosszúkás, és mivel kb. 3-4* nagyobb, mint a mobil klímáé, sokkal csendesebb.

A másik szempont, hogy a meleg levegő felfelé száll. A mobil klímák a talajszinten vannak, onnan kell(ene) a hideg levegőt a mennyezethez felszálló levegővel kicserélni.

Ez az, ami nehezen megy, és ezért találták ki, hogy a hűtésre szolgáló klímát a mennyezet alá kell telepíteni. Így a meleg levegőt szívja, és hűti le. A hideg levegő lefelé mozog, ergo kellemesen hűti a helységet.

A nagy kérdés: mennyire csöndes a klíma?

Mihez képest? az ember ahogy öregszik, a hallása is romlik. Ez természetes folyamat, amit a gyerekek hallanak, azt az idősek már nem. Ez főleg a magasabb hangokra vonatkozik. Idősebbeknek nem számít, hogy kicsit hangosabb(másnak) a klíma, mert nekik csendes. És mivel jelentős ár különbség van a minőségibb, halkabb és az olcsóbb klímák között, ők az olcsóbbat választják. 

A japán klímák ,mint a  Daikin,  Mitsubishi  igen csendes klímákat gyártanak, nem hiába 60 éves tapasztalatuk van e téren. Vannak kifejezetten téli, akár skandináv éghajlatra gyártott modelljeik is, ami a mi éghajlatunkon is megállja a helyét. 

Az olcsóbb, kínai gyártású klímák lassan felveszik a versenyt a japán márkákkal, hűtésben, fűtésben is.

Olcsó autót nem kapunk Mercedesből, illetve azt a minőséget az olcsóbb autók nem érik el. Ez igaz a klímákra is. Ne feledjük, az ár / érték arány itt is meghatározó.

Érdekel téged is?

Jelentkezz most!

https://klimatgyorsan.hu/kapcsolat/

Rólunk

KLÍMÁT GYORSAN
Klíma telepítés és karbantartás Budapesten és Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megyében.

Cikkajánló

Klíma berendezések